19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gmail postaları nasıl gidiyor ?

Gmail e-posta trafiğini (Video Şeklinde) anlattı bu sefer

E-Mailinizde ‘gönder’e kliklemeden önce son 1 kere yokluyor, hakiki eki iliştirdiğimizden emin olmak arzuluyoruz. Peki hiç, farklı 1 e-posta adresine doğru yola çıkan mailinizin seferini merak ettiniz mi?



Google yeni açtığı Story of Send sitesinde işte bu merak edilen soruların cevaplarını duyuruyor, Gönder düğmesine tıkladığınız anda mailinizin ne tür merhalelerden aştığını ifşa ediyor.

Eksiksiz Google biçiminde dizayn edilmiş eğlendirici sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla bütün ayrıntılar izah edilsede, işte size kısa 1 hülasa:

web hizmet karşılayıcınızın kanalından aşan e-mailiniz Google’a, oradan Google’ın data merkezlerinden birine, sonradan zararlı içeriğin (virüsün) scan edildiği sunucuya ve en en son da gelen kutusu bölümüne geliyor.Ve bu yönlendirme akıl almaz bir hızda gerçekleşiyor.Google’ın verdiği bilgilere göre Gmail yüzünden ulaştırılan e-postaların %50’sinden fazlası 1 saniyeden daha kısa vakitte alıcıya varmış oluyor.

Story of Ship’de aşırı derece muvaffakiyetli şekilde betimlenmiş bu yolculukta Google çevre dostu yeşil teknolojisini de sunuyor.”Faydalanılan tarzların birincisi sunucuların ısısını artırmamak. Bu da fazladan enerji tüketimini engelliyor, ikinci mühim nokta ise yenilenebilir güç kullanılması”. Diğer data centerlarından %50 daha çok az güç sarf eden Google, muhtemel olan her alanda yeşil enerji sarf ettiklerini ve çevre değişikliğine tesirlerini azaltmaya çalıştıklarını önemle vurguluyor.

Story of Deliver’de ayrı olarak Google’ın data merkezlerinden resimler ve çevre dostu tedbirleriyle ilgili videolara da ulaşabilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder