4 Ağustos 2012 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Gökdeleni Azerbaycanda yapılıyor

Dünyanın En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdelen Nerede

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yakın 1 nahiyede “Hazar Adası” ismiyle yerkürenin en uzun gökdeleni yapılacak! ikibinonüç yılı bitiminde yola çıkılacak bina eksiksiz binelli m yüksekliğinde olacak. şimdide en uzun yapı ise Dubai’de bulunmakta olan sekizyüzyirmisekiz m'lik Burj Halife.. Çok geçmeden Burj Halife’nin bu rekorunu Azeriler ellerinden almış olacak. Azeriler Bakü’ye yaklaşan bir bölgede Burj Halife’den 222 m daha büyük olan 1 gökdelen dikecek. ikibinonüç′te harekete geçilecek plan tam altı senede akıbet kazanacak.

Projenin, Bakü’nün 25 kilometre güney yönünde yapılacak “Hazar Adaları” planı çerçevesinde hayata geçirileceği açıkca belirtiliyor. Bu planda oteller, rezidanslar, golf alanları, konser salonları ve hemde at yarışı pistleri de olacak.

“Hazar Adası” niyetlendiği biçimde inşa edilirse, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde oluşturulan 1000 metre büyüklüğündeki “Kraliyet Kulesi”nin de rekorunu elinden almış olacak. Suudi Arabistan’daki gökdelenin 2014 senesinde tamamlanması tasarlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder