16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca Sektörü İlerlerdi

KAPLICALARDAN YARARLANMA TARZI
 
·Kaplıca Dönemi: Bölgenin hava şartları göz önüne alınarak tanımlanır. Genellikle memleketimizde belirlenmiş ılıca ve içmelerin dönemi 15 Mayıs - onbeş Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda Terapi Zamanı (Kür): Lüzumlu menfaati karşılamak için 3 haftalık 1 terapi ve en az 21 banyo önerilir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan öncelikle; küçük ve büyük Abdest etmek, banyoda durağan durmak lazımdır. Banyodan çıkış yaptıktan sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık gözde (odada) 1 Saat kadar uzanılır. Bu zaman içinde, vücut terler. Daha sonra giyinilir ve 1 saat dek daha benzer gözde (odada) vakit geçirilir.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan öncelikle aç karnına ya da kahvaltıdan 1 saat daha sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat ilk olarak elde edilmesi durumunda en yüksek mertebe yarar temin edilir.
 
·Banyoda kalma süresi: ilk Gün on dakika; ardındakilerde ise, hastanın yaradılışına (bünyesine) ve hastalığa göre, oniki-yirmi Dk içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) rahatsızlıklarda tavsiye edilir. Vakti 3-altı hafta var olmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir defada altı Su bardağı (1.beş l); ondan itibarenki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat ilk olarak 2'şer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata iyi geldiği kararlaştırılmıştır.
 
·Cilt Marazlıkları: Bütün ten hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu rahatsızlıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·kadın hastalıkları: Bu mevzuda doktor öğütü olmadan ılıca iyileştirmesi uygulanması hakiki olmaz. Ateşli kız rahatsızlıklarında ve hamile kızlarda ılıca terapisi aşırı boyutta tadbirli ve mutlaka hekim gözetiminde yapılmasında yarar vardır. Bunların ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi ifa edilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: Aşırı ve ateşli romatizmada, ılıca iyileştirmesi ifa edilmez. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, balçıklı ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yolu hastalıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan istifade edilir. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://ayiravysya.com/blog/view/11511/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://greenclassifieds.in/pg/blog/owner/giants23oak
http://dev3.lorea.org/pg/blog/owner/beard11ant
http://greenclassifieds.in/blog/view/34150/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jamballad.com/pg/blog/owner/fir69don
http://jamballad.com/blog/view/22235/kaplica-otelleri-ve-tatili
https://dev3.lorea.org/blog/view/28577/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://lyokospace.v-info.info/pg/blog/owner/tent13oak
http://lyokospace.v-info.info/blog/view/100930/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://local-hook-up.com/pg/blog/owner/wealth25test
http://local-hook-up.com/blog/view/305969/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/pg/blog/owner/alibi82test
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/blog/view/126091/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://mollyrecords.com/pg/blog/owner/bush23max
http://mollyrecords.com/blog/view/159980/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://postrenterrewards.net/pg/blog/owner/fir95don
http://postrenterrewards.net/blog/view/189983/kaplica-otelleri-ve-tatili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder